fbpx
 
Maailman kallein Peugeot? Hinta 6,3 miljoonaa

Maailman kallein Peugeot? Hinta 6,3 miljoonaa

Bonhamsin huutokauppamarilla Yhdysvalloissa myytiin viime lauantaina Lindley ja Ann Bothwellin keräämä erittäin merkittäväksi luonnehdittu kokoelma klassikkoautoja. Suurin osa autoista on jopa yli sata vuotta vanhoja kilpa-autoja, ja melkoinen osa niistä meni kuin kuumille kiville.

Huutokaupan kokonaistuotto nousi noin 11,2 miljoonaan euroon (13 miljoonaan dollariin).
Eniten maksettiin vuoden 1914 mallia olevasta Peugeot L45 Grand Prix -urheiluautosta. Sen hinta nousi huomattavasti yli alkuperäisen pyynnin, noin 6,3 miljoonaan euroon (7,3 miljoonaan dollariin). Kaksi paikkainen Peugeot L45 Grand Prix on varustettu 4,5 litraisella, 112 hevosvoimaisella 4-sylinterisellä rivimoottorilla. Moottorissa on kaksi kampiakselin yläpuolista nokka-akselia ja neljä venttiiliä per sylinteri. Huipputeho saavutetaan nykymittapuun mukaan alhaisella 2800 kierroksen pyörintänopeudella.
Auton osti tuntemattomaksi jäänyt yhdysvaltalainen keräilijä.

Bothwellien kokoelmassa olleet autot ovat siinäkin mielessä merkittäviä, että ne eivät vain pölyyntyneet tallissa, vaan niillä osallistuttiin aktiivisesti klassikkoautokisoihin.
Kisaaminen kuitenkin päättyi vuonna 1986, kun Lindley Bothwell kuoli. Sen jälkeen Ann säilytti autoja suuressa hallissa Kaliforniassa.
Ann Bothwell menehtyi viime vuonna.

 

Uutinen julkaistu alun perin Bonhams huutokauppa ja Kauppalehti

 

© Copyright 2017 CitiX Oy