fbpx
UUSI EUROOPPALAINEN MENESTYJÄ ON SYNTYNYT: OPEL JA VAUXHALL LIITTYIVÄT GROUPE PSA:HAN

UUSI EUROOPPALAINEN MENESTYJÄ ON SYNTYNYT: OPEL JA VAUXHALL LIITTYIVÄT GROUPE PSA:HAN

Opel ja Vauxhall automerkit ovat liittyneet osaksi Groupe PSA:ta, kun maaliskuun 6. 2017 julkaistu kauppa on eilen saatettu päätökseen. Uusi yhtiö sijoittaa Groupe PSA:n Euroopassa toiselle sijalle 17% markkinaosuudella vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla. 100 päivän kuluttua Opel/Vauxhall pääjohtaja Michael Lohscheller tulee esittämään Groupe PSA:n tuella laaditun strategian.

Groupe PSA on julkaissut tiedotteen, että General Motorsin tytäryhtiöiden Opel ja Vauxhallin kauppa on saatettu päätökseen. Hankintaprojekti allekirjoitettiin 6. maaliskuuta 2017.

Yhdessä Opelin ja Vauxhallin kanssa Groupe PSA:sta tulee Euroopan toiseksi suurin autovalmistaja 17%:n markkinaosuudella vuoden ensimmäiseltä puoliskolta. Kaupan avulla Groupe PSA vahvistaa asemaansa Euroopan markkinoilla ja sille kuuluu nyt viisi vahvaa automerkkiä. Tämä toimii perustana Groupe PSA:n maailmanlaajuiselle tuottavalle kasvulle. Yhtiön aiemmat merkit ovat Peugeot, Citroën ja DS Automobiles.

Opel/Vauxhall aloittaa heti uuden strategisen suunnitelman rakentamisen yhdessä Groupe PSA:n kanssa tarkoituksena palauttaa hyvä taloudellinen perusta. Opel ja Vauxhall tiimit esittävät valmiin stategisen suunnitelman 100 päivän päästä ja varmistavat sen toteutumisen. Vauhdittajana toimivat uuden yhtiön saavuttamat synergiat, joiden arvioidaan yltävän pitkällä aikavälillä jopa 1.7 mrd euroon vuodessa.

Kaupan saattaminen päätökseen on merkityksellinen askel Groupe PSA:n kehityksessä ja hallintoneuvosto kiittää sen mahdollistamisesta mukana olleiden tiimien vahvaa sitoutumista ja erityisesti puheenjohtaja Carlos Tavaresia sekä talousjohtaja Jean Baptiste de Chatillonia heidän rooleistaan.

Samanaikaisesti GM Financialin Euroopan toimintojen kauppa on eri sääntelyviranomaisten hyväksyttävänä, tarkoituksena toteuttaa se vuoden 2017 toisella puoliskolla.

Carlos Tavares, Groupe PSA:n hallintoneuvoston puheenjohtaja kommentoi: “Yhdessä Opelin ja Vauxhallin kanssa olemme tänään aloittamassa uutta askelta Groupe PSA:n kehityksessä. Kaikki vaadittava työ saatiin valmistumaan vain muutaman kuukauden sisällä. Kiitos siitä mukana olleiden tiimien erinomaiselle työlle ja haluankin esittää lämpimän kiitokseni heille. Tartumme vahvasti tähän tilaisuuteen rakentaa toinen toistemme vahvuuksille ja houkuttaa uusia asiakkaita. Kiitos kehityssuunnitelman, jonka Opel ja Vauxhall tulevat toteuttamaan. Uskomme vahvasti siihen vauhtiin, joka näillä strategioilla saavutetaan ja että siitä tulevat hyötymään kaikki sidosryhmämme.”

© Copyright 2017-2021 CitiX Oy