fbpx
 
Vuoden auto 2020 on Peugeot 208!

Vuoden auto 2020 on Peugeot 208!

Vuoden Auto eli Car of the Year 2020 on selvillä.

Genevessä järjestetyssä tilaisuudessa paljastettiin 23 Euroopan maata edustavien 58 tuomariston jäsenen pisteet, ja voittajaksi nousi Peugeot 208. (Lue Tekniikan Maailman koeajo Peugeot 208:sta.)

Peugeot 208 sai yhteensä 281 ääntä, kun toiseksi tullut Tesla Model 3 keräsi 242 ja kolmanneksi tullut Porsche Taycan 222 ääntä.

Neljänneksi tuli Renault Clio (211 ääntä), viidenneksi Ford Puma (209 ääntä), kuudenneksi Toyota Corolla (152 ääntä) ja seitsemänneksi BMW 1-sarja (133 ääntä).

SÄHKÖAUTOT SIIS jylläävät myös Vuoden Auto -äänestyksessä, sillä tärkein Peugeot 208:n voittoon nostanut seikka oli varmasti se, että auto on tarjolla bensiini- ja dieselmoottorin ohella myös täyssähköisellä voimalinjalla.

Toiseksi tullut Tesla sai itse asiassa enemmän ykkössijoja kuin Peugeot, 20 vastaan 19, mutta Tesla polarisoi tuomariston mielipiteitä, ja sama tilanne tuntuu olevan asiakkaidenkin keskuudessa. Tesla jäi nollille kuuden tuomarin papereissa, kun taas Peugeot sai pisteitä jokaiselta tuomarilta. Maksimimäärän eli 10 ääntä Tesla sai neljältä tuomarilta, Peugeot kahdelta.

Ykkössijojen suhteen nuo kaksi autoa olivat omilla luvuillaan, sillä sekä Porschen että Renaultin nosti ykköseksi 9 tuomaria ja Ford Puman 8 tuomaria. Ilman ykkössijoja eivät jääneet myöskään Toyota (5) ja BMW (2).

Koska Geneven autonäyttely peruutettiin koronaviruksen vuoksi, julkistustilaisuuskin järjestettiin ilman yleisöä, livestreamin välityksellä, ja valmistajien edustajiin oli videopuheluyhteys. Kukaan valmistajista ei tiennyt tulosta etukäteen.

Peugeotin johtaja Jean-Philippe Imparato oli videoyhteydessä Geneveen työmatkaltaan Englannista ja kommentoi voittoa tuoreeltaan: ”Olemme todella onnellisia! Tällä voitolla on yhtiön sisällä valtava vaikutus, ja kerromme tästä heti myös asiakkaille. Me rakastamme autoja ja Vuoden Auto -tuomariston asiantuntijoilta saatu tunnustus on erittäin tärkeä. Kiitos!”

Peugeotin edellinen voitto on vuodelta 2017, jolloin ykköseksi nousi Peugeot 3008 ja vuonna 2014 voittaja oli Peugeot 308

Artikkeli julkaistu alunperin Tekniikan Maailman verkkosivuilla. Teksti Veli-Matti Honkainen

© Copyright 2017 CitiX Oy